CONSILIERE

O ingrijire paliativa eficienta incepe din momentul diagnosticarii, cu informarea si educatia pentru autoingrijire a celui care se confrunta direct cu boala dar si a celor care formeaza reteaua sociala de suport a bolnavului (familia, comunitatea).

Din 2013 HOSPICE Casa Sperantei ofera gratuit sprijin si informare la nivel national prin platforma www.infopaliatie.ro iar in Brasov si Bucuresti prin Centrul de Informare si Consiliere deservit de doi profesioniști cu experiență în îngrijiri paliative. Centrul de Informare si Consiliere ofera discutii de grup pe teme și la date prestabilite, pentru pacienții HOSPICE și aparținători acestora (la sediile HOSPICE) si sesiuni de consiliere cu psihologi specializati pentru pacienți oncologici (la Brasov, in sediul HOSPICE si in locatiile clinicilor partenere). CIC pune gratuit la dispozitia persoanelor consiliate brosuri tiparite, pe temele mentionate mai sus.

logo_CentrulInfo_ro

Pot beneficia gratuit de consiliere psihologică pacienții adulți oncologici HOSPICE Casa Speranței și pacienții adulți oncologici ai clinicilor și spitalelor partenere HOSPICE (ONCOCARD, SPITAL SF CONSTANTIN, Spital Județean-Oncologie).

Sesiunile de CONSILIERE PSIHOLOGICĂ sunt oferite de către Psiholog DOINA GĂMAN (info@hospice.ro), conform programului:

  • LUNI- HOSPICE Casa Speranței- Centrul de zi adulți, parter: str. Sitei nr 17A, Brașov- în spatele Spitalului Mârzescu, (pentru programări sunați între orele 8:00- 16:00, la tel 0733 101.378)
  • MARȚI- Spitalul Sf Constantin : str. Iuliu Maniu nr 49/ Calea Bucuresti nr 318, Brașov (pentru programări sunați între orele 8:00- 17:00, la recepția clinicii 0268. 300 300)
  • MIERCURI- Spitalul Judetean- Pavilion Mârzescu- Oncologie: str. Cuza Voda nr 28, Brașov- intrarea directă de pe str. Sitei 19
  • JOI- Centrul de Diagnostic si Tratament Oncologic ONCOCARD: str. Carierei nr 65A, Brașov (pentru programări sunați între orele 8:00- 20:00, la recepția clinicii 0268 994)
  • VINERI- HOSPICE Casa Speranței- Centrul de zi adulți, parter: str. Sitei nr 17A, Brașov- în spatele Spitalului Mârzescu, (pentru programări sunați între orele 8:00- 16:00, la tel 0740 072.242)

In sectiunea FORUM a acestui site puteti initia sau urmari discutii online pe diverse teme legate de ingrijirea paliativa.

FORUM

 

Serviciu oferit de HOSPICE Casa Sperantei cu sprijin financiar din partea Bristol Myers Squibb Foundation BMS din SUA prin intermediul Bridging Cancer Care Initiative pentru Europa Centrala si de Est. 

3 logos