INGRIJIRE

Pentru bolnavii incurabili, ingrijirea paliativa inseamna cresterea calitatii vietii. Cu toate ca boala nu mai raspunde la tratament curativ, starea bolnavului poate fi ameliorata prin controlul simptomelor suparatoare: alinarea durerii, consiliere psihologica (de care pot beneficia si membrii familiei), servicii de asistenta sociala (pentru obtinerea drepturilor legale si pentru familiile care se confrunta cu greutati materiale) sau consiliere spirituala din partea preotilor, in functie de optiunea si confesiunea religioasa a fiecaruia.

In plus, in ingrijirea paliativa, bolnavul este cel mai important, de aceea nici o decizie medicala nu se ia fara consimtamantul sau ci numai dupa ce a fost informat cu privire la tot ceea ce presupune decizia respectiva. Ingrijirea paliativa poate fi acordata in paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist.

Punem la dispozitie un set de brosuri informative si materiale video cu sfaturi practice pentru ingrijire, pe teme precum: igiena bolnavului imobilizat la pat, schimbarea pungii de colostomie, limfedem si altele. Brosurile pot fi vizionate pe site dar si descarcate si printate. La Centrul de Informare gasiti aceste brosuri in format tiparit.

BROSURI INGRIJIRE VIDEO INGRIJIRE