Familia copilului grav bolnav
Brosuri Informative Comunicare
Pentru cei mai mulți dintre părinți, moartea propriului copil reprezintă cea mai înspăimântătoare pieredere pe care ar putea să o sufere. Durerea pe care o resimte un părinte este aproape imposibil să fie descrisă.
Descarca brosura
Etapele aflarii diagnosticului
Brosuri Informative Comunicare
Anunţul unui diagnostic generează reacţii diverse, de la stări de şoc, la stări de refuz în a crede şi mai ales de a accepta aşa ceva. În literatura de specialitate sunt descrise 5 etape sau reacţii psihologice prin care trec persoanele cu boli incurabile şi familiile acestora, după aflarea diagnosticului.
Descarca brosura
Ce trebuie sa stim despre doliu?
Brosuri Informative Comunicare
Suferința în urma decesului unei persoane dragi este ceva prin ce trec majoritatea oamenilor la un moment dat în viața lor, și fiecare dintre ei reacționează diferit. Jelirea este foarte dureroasă și poate da naștere unor sentimente pe care nu le cunoașteți, la care nu vă așteptați. Pentru înțelegera acestor sentimente, acest pliant vă poate fi de real folos.
Descarca brosura
De ce este important sa te joci cu copilul tau?
Brosuri Informative Comunicare
Este important să vă petreceți timpul cât mai plăcut și util cu copilul dumneavoastră. Există multe jocuri și activități pe care ați putea să le folosiți atunci când petreceți timpul cu copilul dumnevoastră. Aceste activități recreative pot fi folosite în lucrul cu copiii cu dizabilități severe. Activitatea se poate desfășura atât individual cât și în grup…
Descarca brosura
Nevoile persoanei bolnave
Brosuri Informative Comunicare
În pliantul de faţă ne propunem să vă aducem în atenţie câteva domenii importante pentru fiecare OM, cu atât mai mult pentru o persoană bolnavă.
Descarca brosura
Copilul cu un parinte grav bolnav
Brosuri Informative Comunicare
Pe parcursul evoluţiei unei boli grave care-l poate afecta pe unul din părinţi, copilul va reacţiona în funcţie de capacitatea sa de a înţelege ceea ce se întâmplă. Un copil mic poate sa pună următoarea întrebare: „Când o să se facă bine mămica? “ Chiar dacă i se răspunde acestuia că „Mama nu o să se mai facă bine niciodată”, copilul mic tot nu va putea să asocieze acest concept cu faptul că mama sa nu va mai fi niciodată alături de el…
Descarca brosura
Ghid pentru adolescentii care traiesc cu o boala incurabila
Brosuri Informative Comunicare
Adolescenţa este o călătorie de descoperire, de provocare, de neliniște și experimentare; un timp încărcat de contradicţii – altruism și egoism, încredere și îndoială de sine. Peste toate, adolescenţa este un timp al desfășurării schimbărilor emoţionale, sexuale, fizice, intelectuale și filosofice. A face faţă bolii terminale suprapuse cu procesul dinamic al schimbării este o sarcină monumentală pentru adolescent…
Descarca brosura